您好,欢迎来到江浙沪招生考试网 !

设为首页|加入收藏|联系我们|网站地图|

江浙沪招生考试网

您现在的位置: test4exam >> 历年真题 >> 中考真题 >> 正文

北京中考英语试卷

日期:2016-1-27 19:43:00 来源:本站原创 访问量:

 

  二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白读两遍。(共12分,每小题1分)

  请听一段独白,完成第5至第6小题。

  5. How’s Kate feeling now?

  A. Much better. B. Still sick. C. Even worse.

  6. Which page will Kate read?

  A. Page 15. B. Page 20. C. Page 25.

  请听一段独白,完成第7至第8小题。

   

  7. Where’re the speakers?

  A. In a school. B. In a hospital. C. In a shop.

  8. What does the woman’s son like?

  A. Books. B. Music. C. Clothes.

  请听一段独白,完成第9至第10小题。

  9. Who wants to be a doctor?

  A. Tom. B. Lisa. C. Sam.

  10. What’re the speakers mainly talking about?

  A. Their jobs. B. Their families. C. Their friends.

  请听一段独白,完成第11至第13小题。

  11. What did the teacher do after Tim made trouble?

  A. They always punished him. B. They talked to his parents.

  C. They often laughed at him.

  12. Why did Tim lie down with his bike on top of him?

  A. To get a new bike. B. To make his mother angry.

  C. To play a joke on his mother.

  13. What’s the conversation mainly about?

  A. Tim’s behavior as a little boy. B. Tim’s feeling for his school life.

  C. Tim’s attitude toward his mother.

  请听一段独白,完成第14至第16小题。

  14. What can you learn from the speaker’s talk?

  A. Indian movies are the same as Western movies.

  B. Indian students like learning computer science.

  C. India has twenty-two different national languages.

  15. What are mentioned about India?

  A. Movies, inventions and sports. B. Languages, food and invention.

  C. Weather, languages and movies.

  16. What’s Mark doing?

  A. Giving some advice. B. Offering an invitation. C. Making an introduction.

  三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话读两遍。(共8分,每小题2分)

   

   

  知识运用(共27分)

  四、单项填空(共15分,每小题1分)

  从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

  21. Tom and Mike are good friends. _____ often help each others.

  A. They B. Them C. Their D. Theirs

  22. Some volunteers from Beijing arrived in Shanghai _____ April 29 to work for the World Expo.

  A. on B. at C. of D. to

  23. The reading room _____ very quiet. I enjoy reading books there.

  A. am B. is C. are D. be

  24. —______ schoolbag is this?

  —I guess it’s Lily’s.

  A. What B. Who C. Whose D. Which

  25. —Which color do you like ______, blue or green?

  —Blue.

  A. good B. better C. best D. the best

  26. There is ______ wrong with this computer. It doesn’t work well.

  A. something B. anything C. everything D. nothing

  27. —________ you turn down your radio, please? — Yes, I can.

  A. May B. Need C. Must D. Can

  28. — Would you like to go to the concert with me?

  — I’d love to, ______ I’m afraid I have no time.

  A. so B. or C. and D. but

  29. —What’s your father doing now?

  —He ______ the room

  A. cleaned B. cleans C. has cleaned D. is cleaning

  30. Tom will call me as soon as he ______ home.

  A. gets B. has got C. got D. will get

  31. Granny often tells us _____ water in our daily life.

  A. save B. saving C. to save D. saves

  32. Rose came to Beijing in 2002. She ______ here for eight years.

  A. was living B. live C. will live D. has lived

  33. It ______ heavily when I left the cinema.

  A. rains B. will rain C. is raining D. was raining

  34. The road ______ last year.

  A. builds B. built C. was built D. is built

  35. —Do you know ______ the Capital Museum?

  —Next Friday.

  A. when will they visit B. when they will visit

  C. when did they visit D. when they visited

  五、完形填空(共12分,每小题1分)

  阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

  It was yearbook day and we were given an hour to sign each other’s yearbooks in the cafeteria. I was president of the class and I played sports. When I sat down at a table, people started to come over to get their yearbooks signed and to sign __36__.

  Among them, a weak boy with ugly teeth and thick glasses kept shaking. I had seen him around, and I knew he was always laughed at. He seemed __37__ of himself, and was so pale that it __38__ us to look at him.

  He came up and asked me nervously, “Can you sign this?” I took his yearbook but I didn’t know __39__ to write. I saw that there was the name “Ricky Sanders” written on the front of it. So I wrote:

   

   

  I put down the yearbook and turned around to get some signatures from some of my friends when I __40__ my yearbook was gone. I saw that Ricky had sat down with my yearbook. “What are you doing?” I asked him. He looked up calmly (平静地) and __41__said “Sign!”

  My friends broke into a loud laugh, and I saw that he was carefully frying to put a signature in my yearbook. He hadn’t even finished the “R” yet. I thought for a while and __42__ to let him sign.

  It took him nearly five minutes to sign and when I got my yearbook back, there was a very shaky “RICKY”. He hugged (紧抱) his yearbook and __43__. I couldn’t help but smile back at him.

  In that moment, my __44__ changed completely.

  I gave him a high five and suddenly everyone at my table wanted his signature. He was asked politely to write in their yearbooks and the signature __45__ of his yearbook were filled up. He was smiling so big that it lit up the whole room.

  I changed school the next year, and I never saw Ricky again. However, I will never forget the day that he became the most __46__ guy in school. Whenever I’m __47__, I still look back at that yearbook.

  36. A. mine B. his C. ours D. theirs

  37. A. unafraid B. unsure C. proud D. tired

  38. A. worried B. surprised C. taught D. hurt

  39. A. how B. which C. where D. what

  40. A. saw B. noticed C. thought D. believed

  41. A. still B. ever C. even D. just

  42. A. decided B. meant C. began D. prepared

  43. A. smiled B. waited C. left D. rose

  44. A. sense B. value C. attitude D. idea

  45. A. lists B. pages C. boxes D. tables

  46. A. different B. patient C. popular D. important

  47. A. away B. out C. behind D. down

   

  阅读理解(共44分)

  六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

  A.

  Here are two letters to George and his replies.

   

  48. Alice is worrying about ________.

  A. her friends B. her marks C. her height D her weight

  49. Bob should _______ according to George’s letter.

  A. take more exercise B. talk to his friends

  C. join a basketball team D. learn some French.

  50. George advises Alice to talk to _____ for help.

  A. her mother B. her teacher C. Bob’s teacher D. Bob’s friends

   

  B

  The population of the Earth is growing faster. It is important that we look after the Earth. We need it!

  The Earth gives us a lot of things. We also give the Earth a lot, but some of the things are not good.

  In nature, when something dies, other animals and plants get food from it. Every animal or plant gives food for other animals or plants. However, animals can’t get food from many of the things that we ‘give’ the Earth. Animals and plants can’t eat metal, plastic and glass. These things will stay in the ground for many, many years.

  Some rubbish is very dangerous for plants and animals. In some places, many animals live together. One animal makes food for many more animals. If we put rubbish and chemicals in the water, the plankton (浮游生物) can die. If there isn’t any plankton, many animals have nothing to eat.

  So what can we do? Don’t leave any rubbish in the countryside! Don’t make so much rubbish!

  51. The Earth gives us ___________.

  A. food B. rubbish C. chemicals D. pollution

  52. When something dies in nature, _________.

  A. water and grass are polluted B. plastic and wood become food

  C. other animals and plants get food D. metal and glass stay in the ground

  53. We must _______ to look after the Earth.

  A. put metal in the ground B. use more wood

  C. keep frogs in the water D. make less rubbish

   

  C.

  Many textbooks are not written in the kind of English that we speak every day. In fact, sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. You should not expect to be able to read a difficult science passage the same way you read an interesting story; you should not expect to read it easily and all at once. Instead, you may have to read it several times through, catching on the meaning of difficult words, going back over difficult sentences, and finally putting the whole thing together. Do not be discourages if the whole passage don’t make sense to you at first. You need to pick it apart patiently until you can understand it.

  These are the steps to follow when you are reading something difficult:

  ² 1. Start to read normally until you run into a sentence that doesn’t make sense to you.

  ² 2. When a sentence doesn’t make sense, go back and read it again more slowly.

  ² 3. Look for any word you don’t know in the sentence. Try to understand their meanings using word parts and context clues(上下文线索). If necessary, look them up in the dictionary.

  ² 4. Look at the next few sentences to see if they explain more about the sentence you are working on. Do not read very much farther ahead until you understand what is being said.

  ² 5. Finally, read the sentence again. Try to put it into simpler words.

  ² 6. Read through the passage once. Try to understand all the hard parts well. Then read the whole passage once more at a usual speed. This helps you to put all ides together.

  The stops sound a lot harder than they are. It is really just the normal way good readers understand anything that is difficult to read. After you have done the best you can this way, you should always feel free to ask for help from your teacher, if you have one.

  54. The underlined phrase “run into” means ___________.

  A. work out B. come across C. look into D. pass by

  55. From the passage, we can know _________.

  A. we should look up new words before reading

  B. it is sometimes difficult to read a science passage

  C. the six steps are helpful in learning spoken English

  D. interesting stories help readers to improve their English

  56. The massage is mainly about _________.

  A. steps of studying science B. difficulties in reading science

  C. ways of reading science passages D. researches on science and English

  D

  In the West, some people believe that personality can be predicted according to the time of the year the person was born. From China comes the belief that the year of birth influences one’s personality. In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. People with blood type A, for example, are considered more likely to be serious, hard-working, and quiet, while people with blood type O are likely to be popular and outgoing, yet often unable to finish what they start. Though this belief continues to be strong, some people question whether it is true.

  The blood-type personality theory (理论) started in Japan in 1927 when Furukawa Takehji noticed personality similarities and differences among his workers. The idea soon went out of fashion, but was brought back by a Japanese television host named Toshitaka Nomi in the 1970s. The belief is still strong in Japan and is increasingly popular in neighboring countries. Some young Koreans have taken to the theory. A recent study showed 76 percent of Koreans aged between13 and 64 believing in the blood-type personality connection. Though most Asians might believe in the blood-type theory, for many it seems harmless and not something to be taken too seriously.

  Is the belief true? The scientists in Asia largely dismiss the belief as a modern-day superstition (迷信). Most studies have failed to find any strong connection between blood and personality. Generally, scientists warn against making predictions or important decisions based on this questionable theory.

  57. The writer uses blood type A and O as an example to explain ________.

  A. the difference between two blood types

  B. the relationship between the two blood types

  C. the influence of blood type on one’s behavior

  D. the connection between personality and blood type

  58. What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?

  A. It was lightly believed. B. It was brought to them.

  C. They liked and accepted it. D. They stole the idea from others.

  59. Which of the following is true according to the passage?

  A. Most scientists in Asia don’t believe in the theory.

  B. The blood-type theory began in Japan in the 1970s.

  C. The blood-type personality theory is about blood type.

  D. People don’t change their personality to match the theory.

  60. What is the best title for the passage?

  A. Is the blood-type theory poplar? B. Is the personality changeable?

  C. Is it in your blood? D. Is it in you mind?

   

  七、阅读短文,根据短文内容,从短文的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)

  A funny thing happened to my sister Tina last month. She lives in Japan and teaches English. In Japan, people don’t usually wear their outdoor shoes in the house or in school, and a lot of buildings have places for shoes. So her school has a special place for shoes. 61

  Tina teaches English in the evening. One Friday, she went to school, and she put her shoes in the shoe box—as usual. Then she had an interesting spoken English class with her students. 62 But to her surprise, her shoes weren’t in the box. There was only one pair of those there, and they weren’t her hoes! She had to get home in a hurry. 63

  On Monday, at her next English class, her shoes were in a shopping bag on her desk! There was a note that said, “I’m so sorry. I took your shoes by mistake!” 64 Somebody felt a lot of shame!

  A. It’s a shoe box.

  B. Tina is my sister.

  C. So she put on the shoes and left.

  D. After class she got ready to leave.

  E. But there was no name on the note.

   

  八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

  Chinatown is the name given to an area in the middle of London. It is just between Leicester Square and Shaftsbury Avenue. Gerrard Street is at the center and is the most important street in the area. There is a large Chinese community (社区) with a lot of Chinese restaurants, Chinese supermarkets and shops in this street.

  In the 1950s, it was a poor area and everything was very cheap. At the same time, the world rice market changed and thousand of farm workers in Hong Kong lost their jobs. They began arriving in London to look for work. They found jobs in the restaurants in this area. Many British people like Chinese food, and the restaurants were popular.

  These restaurant workers often worked 17 hours a day and had no time to learn English. As more Chinese arrived, more shops and businesses grew up. Wives came and joined their husbands and children came and joined their fathers. The community grew, and Chinatown was born.

  In the 1970s and 1980s, British-born Chinese started to have a better education and this brought economic (经济的) success to the area. Many families moved out of Chinatown, and there was more space for businesses. Gerrard Street become a street only for visitors and was soon a popular place for tourists.

  Now everyone knows about London’s Chinatown. During the Chinese New Year, the streets are seen with flags and thousands of Chinese go into the streets. For most of the year, though, Londoners and tourists go there mainly for the food in the Chinese restaurants. The best restaurants are the ones where the Chinese eat.

  65. Is this Chinatown in the middle of London?

  66. Was the area rich or poor in the 1950s?

  67. Why did the restaurant workers have not time to learn English?

  68. When did British-born Chinese start to have a better education?

  69. What are the main points about Chinatown in this passage?

   

  书面表达(25分)

  九、完成句子(共10分,每小题2分)

  根据中文意思完成句子。

  70. 今天天气很好。为什么不出去散散步?

  It’s fine today. ____________ go out for a walk?

  71. 该考虑一下我们的暑假计划了。

  _________ to think about our plan for the summer vacation.

  72. 北京以其众多的名胜古迹而闻名于世。

  Beijing _________its many places of interest in the world.

  73. 在体育测试中,我尽力了。

  __________ possible in the PE test.

  74. 你最好不要过分依赖父母,学会照顾自己。

  __________your parents, and learn to look after yourself.

   

  十、文段表达(15分)

  根据中外提示和英文书信内容,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于60词的回信,信的开头和结尾已给出,其词数布局如梭完成的回信内。请不要写出你的校名和姓名。

  75. 假设你叫刘京,是美国中学生托尼的笔友,你收到他的来信。请给托尼写一封回信,回答他的问题,介绍北京良好的公交服务,并谈谈你的感受。

  Hi! Liu Jing,

  My grandpa is going to Beijing next month because he has heard a lot about the city and he would like to see it himself. He says the bus service in Beijing is very good now, and people can to anywhere by bus. Is he right? Can you tell me something more about it?

  I’m looking forward to hearing from you soon.

  Yours,

  Tony

   

  Hi! Tony,

  I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing. ____________________

   

  ____________________________________________________________________

   

  If you have more questions, please ask me.

  Yours,

  Liu Jing

   

   

   

   

   

   

   

  北京市2010年高级中等学校招生考试答案解析及听力原文

  1. B 2. A 3. A 4. C 5. A 6. C 7. C 8. B 9. C

  10. B 11. A 12. C 13. A 14. B 15. B 16. C

  17. Peter 18. football 19. kind 20. seven

  21. A【解析】本题考查代词。所填词作主语,要用人称代词主格形式或名词性物主代词,排除B和C。根据上文Tom and Mike are good friends. 可知此处用they。故选A。

  22. A【解析】本题考查介词。在具体的某天用介词on。

  23. B【解析】本题考查主谓一致。主语the reading room是第三人称单数,故谓语动词也要用单数形式,选B。

  24. C【解析】本题考查疑问词。由答语中it’s Lily’s可知此处用whose,故选C。

  25. B【解析】本题考查形容词的比较级。从选择的对象blue or green可知答案为B。

  26. A【解析】本题考查代词。由It doesn’t work well. 可知电脑出了毛病。there is something wrong with sth./sb. 意为“某物/某人出了什么毛病”。

  27. D【解析】本题考查情态动词。由答语Yes,I can. 可知用can引导一般疑问句。

  28. D【解析】本题考查连词。答语中I’m afraid I have no time. 和I’d love to之间是转折关系,故选D。

  29. D【解析】本题考查时态。问句What’s your father doing now?是现在进行时,由此可知答语要用现在进行时,故选D。

  30. A【解析】本题考查时态。as soon as引导的时间状语从句用一般现在时,主语he是第三人称单数,所以谓语动词用gets。故选A。

  31. C【解析】本题考查非谓语动词。tell sb. to do sth. 意为“告诉某人做某事”。

  32. D【解析】本题考查时态。由for eight years可知此处用现在完成时。故选D。

  33. D【解析】本题考查时态。从过去时间状语when I left the cinema可知此处用过去进行时,故选D。

  34. C【解析】本题考查被动语态。主语the road和build之问为逻辑动宾关系,故用被动语态,排除A和B。再根据时间状语last year可知用一般过去时,故选C。

  35. B【解析】本题考查宾语从句。宾语从句要用陈述语序,排除A和C。再根据答语Next Friday可知用一般将来时,故选B。

  【文章大意】文章记述了在写毕业纪念册时,作为班长的“我”与一位常遭到嘲笑的同学互题毕业留言,使这位同学深受感动。以至于后来很多同学把他的签名页都签满了。虽然“我”后来一直没有再见到那位同学,但每当“我”感到沮丧时,就会回顾一下毕业纪念册。

  36. A【解析】由It was yearbook day and we were given an hour to sign each other’s yearbooks in the cafeteria.可知同学过来要我给他们的毕业纪念册签名,同时也给我的毕业纪念册签名,故选A。

  37. B【解析】A意为“不害怕的”,B意为“缺乏信心的,无把握的”,C意为“自豪的,骄傲的”,D意为“疲倦的”。由… and I knew he was always laughed at. 可知选B。

  38. D【解析】A意为“忧虑的”,B意为“惊奇的”,C意为“教”,D意为“使伤心,使痛心”。由上文的and was so pale可知选D。

  39. D【解析】由but一词可知我拿到毕业纪念册之后不知该写什么。故选D。

  40. B【解析】A意为“看见”,B意为“注意到”,C意为“想到,认为”,D意为“相信”。由I saw that Ricky had sat down with my yearbook. 可知我发现我的毕业纪念册不见了,故选B。

  41. D【解析】A意为“仍然”,B意为“曾经”,C意为“甚至”,D意为“只是,刚刚”。由He looked up calmly可知选D。

  42. A【解析I decide to do sth. 意为“决定做某事”,mean to do sth. 意为“打算做某事(本意是要做某事)”,begin to do sth. 意为“开始做某事”,prepare to do sth. 意为“准备做某事”。由I thought for a while可知选A。

  43. A【解析】由下文I couldn’t help but smile back at him可知他是微笑着紧抱自己的毕业纪念册。

  44. C【解析】A意为“感觉”,B意为“价值”,C意为“态度”,D意为“主意”。根据下文I gave him a high five可知作者的态度发生了改变,故选C。

  45. B【解析】由上文He was asked politely to write in their yearbooks及were filled up可知他的毕业纪念册的签名页写满了别人的签名,故选B。

  46. C【解析】A意为“不同的”,B意为“耐心的”,C意为“受欢迎的”,D意为“重要的”。由He was asked politely to write in their yearbooks…及He was smiling so big that it lit up the whole room.可知选C。

  47. D【解析】由I still look back at that yearbook可知选D,down在此表示“不快乐,沮丧”的意思。

  【文章大意】本文是Bob和Alice写给George的两封求助信以及George给他们的回信。

  48. B【解析】由I’m learning French but I don’t get good marks. 可知选B。

  49. A【解析】根据George给Bob的回信Also, try taking more exercise. 可知选A。

  50. B【解析】根据George给Alice的回信You can talk to your teacher and ask her what you should do to get a better grade. 可知选B。

  【文章大意】地球赐予了我们许多东西,但我们人类却给地球制造大量的垃圾。为了保护地球,我们要少制造垃圾。

  5 1. A【解析】根据The Earth gives up a lot of things. 及所给图示可知,rubbish, chemicals,pollution及trees是我们人类给予地球的,而地球给予了我们minerals, wood, water以及food,故正确答案是A。

  52. C 【解析】从In nature, when something dies, other animals and plants get food from it. 可知选C。

  53. D【解析】由So what can we do? Don’t leave any rubbish in the countryside! 可知选D。

  【文章大意】文章介绍了一些阅读科普文章的方法。

  54. B【解析】A意为“算出,制订出”,B意为“偶然遇见(发现)”,C意为“浏览,调查”,D意为“经过”。根据划线部分的句子: a sentence that doesn’t make sense to you以及When a sentence doesn’t make sense, go back and read it again more slowly. 可知该词组的意思与B项同义。

  55. B【解析】由文章第一段中In fact,sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. 可知选B。

  56. C【解析】根据文章第一段中In fact,sometimes the reading is SO difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. 和第二段These are the steps to follow when you are reading something difficult可知选C。

  【文章大意】文章介绍了血型与性格关系理论的起源以及人们对它的研究。最终大多数的研究都没有找到血型与性格的必然联系。

  57. D【解析】由第一段第三句In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. 可知选D。

  58. C【解析】根据前句The belief is still strong in is increasingly popular in neighboring countries. 的意思是C。

  59. A 【解析】由最后一段中Is the belief true? The scientists in Asia largely dismiss the belief as a modern day superstition. 可知选A。

  60. C 【解析】根据第一段中的In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. 和Though this belief continues to be strong, some people question whether it is true. 可知C是正确答案。

  【文章大意】文章讲述了姐姐蒂娜在日本教英语时的一件趣事。虽然自己的鞋子被别人穿走了,但最终又被归还,并附有一张表达歉意的纸条。

  61. A【解析】由So her school has a special place for shoes. 可知选A。

  62. D【解析】根据…and she put her shoes in the shoe box as usual. 以及But to her surprise,her shoes weren’t in the box. 可知,在她准备离开时,发现鞋子不在箱子

  63. C【解析】由She had to get home in a hurry. 可知选C。

  64. E【解析】根据Somebody felt a lot of shame!可知写纸条的人没有留名字,故选E。

  【文章大意】文章主要介绍唐人街的地理位置以及它的发展状况。

  65. Yes.

  【解析】由Chinatown is the name given to an area in the middle of London. 可知是肯定回答。

  66. It was poor.

  【解析】由In the 1950s, it was a poor area and everything was very cheap. 可知。

  67. Because they often worked 17 hours a day.

  【解析】由These restaurant workers often worked 17 hours a day and had no time to learn English. 可知。

  68. In the 1970s and 1980s.

  【解析】从In the 1970s and 1980s, British-born Chinese started to have a better education…可知。

  69. where, it is and how it has developed.

  【解析】文章第一段主要介绍Chinatown的地理位置,第二段至第五段按照时间顺序介绍Chinatown的发展状况。

  70. Why not

  71. It’s time

  72. is famous for

  73. I tried as hard as

  74. You’d better not depend too much on

  75. 【写作指导】

  本篇书面表达的体裁是书信。信的开头和结尾已给出。考生需根据中文提示写出北京良好的公交服务和自己的

  One possible version

  Hi! Tony,

  I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing.

  Your grandpa is right. The bus service in Beijing is really good now. There are bus lines all over Beijing and buses can even take you to a small village. Besides, special seats are offered on buses. People do not have to spend a long time waiting for a bus and the tickets are cheap.

  I like taking a bus because I think it’s comfortable and also good for the environment. So it’s a good choice for your grandpa to travel by bus in Beijing.

  If you have more questions,please ask me.

  Yours,

  Liu Jing

  听力录音材料

  1. M: What would you like to have, madam?

  W: Some rice, please.

  2. M: Lily, how do you usually come to school every day?

  W: Usually by bike.

  3. M: Where’s Li Ping? I can’t find him.

  W: Maybe he’s on the playground.

  4. M: Excuse me, may I use your pencil?

  W: Certainly. Here you are.

  5. M: Hello?

  W: Hi, Paul. This is Kate.

  M: Oh, hi. How are you feeling? Are you still sick?

  W: No, I feel much better, thanks. I’m going to school tomorrow. What’s the homework for English class?

  M: Homework? Just a minute. OK, here it is. Read Page twenty-five.

  W: Page twenty-five. OK. Thanks. See you tomorrow.

  M: Yeah, see you tomorrow. Bye.

  6. M: What can I do for you?

  W: I’m looking for a birthday gift for my son. He really loves music.

  M: What kind of music does he like?

  W: Uh, I’m not really sure.

  M: Well, uh, who are his favourite singers?

  W: Oh, I can’t remember. He’s fifteen. Just give me something that kids his age like to listen to.

  M: Well, why don’t you give him one of these? Then he can choose his own music.

  W: That’s a great idea. I’ll take one for fifty dollars.

  7. W: So, Tom, tell me about your family.

  M: My family? Well, let’s see. Uh, there’s my mother and father, and I have one sister and one brother, and then, of course, there’s me.

  W: Is your sister older than you, or younger?

  M: My sister Lisa is the oldest. She’s twenty-five. She doesn’t live with my parents. She lives in another town and has a good job.

  W: How about your brother?

  M: Sam’s also older than I am. He’s in his last year at the university. He is studying to be a doctor.

  W: Wow. That’s great.

  M: So, how about you? Do you have any brothers or sister?

  W: No, I don’t. It’s just my parents and me.

  8. W: Did you get into trouble at school. Tim?

  M: Oh yes. I used to play lots of jokes.

  W: What kind?

  M: Silly ones. I used to put something on my classmates, seats or in their clothes. Everyone laughed, but the teachers always used to punish me.

  W: Were you a good student?

  M: No, not really. I used to talk a lot. In fact, I had to sit on my own in class.

  W: What did your mother think? Did she know you were a troublemaker?

  M: Oh yes. I used to play jokes on her, too. For example, when I was 1ittle my mother and I used to go shopping at a supermarket near our home. She used to walk and I used to take my bike. Once I went around a corner ahead of her and lay down with my bike on top of me. I went “Ooooh-aaaargh-ooogh”. My mother was very worried! She used to get very angry with me but never hit me.

  9. Good morning, everyone. My name is Mark and I’m your guide today. I will take you around to a few places you will be visiting. Before we start, I’d 1ike to say something about India to you.

  India is home to many people from different cultures, and they speak many languages. In fact, India has twenty-two different national languages besides the official language, Hindi. English is also used for official purposes.

  India is well known for its food, especially its hot dishes. Curry dishes with chicken, 1amb, or vegetables are very popular. Beef i8 not served often because many Indians don’t eat beef for different reasons. India is also known for fruits from the hottest parts of India.

  It was an Indian scientist who invented the number zero more than two thousand years ago. He may also have been the first person to say that the earth is round, like a ball. Today, math and science, and especially computer science, are popular subjects for Indian students.

  India is well known for its movie industry. Unlike western movies, Indian movies with action and fighting may also include lovely Indian music, singing, and dancing. Indian films are known for their beautiful colors and clothing. People around the world are watching more and more Indian movies in theaters and at home.

  That’s all. If you want to know more, you can ask me. Thank you! We’1l start our tour now.

  10. W: Hello! May I sit here?

  M: Yeah, please.

  W: I’m Lucy. Nice to meet you. May I ask you a few questions?

  M: Sure.

  W: What’s your name, please?

  M: I’m Peter.

  W: Er…Peter. P-E-T-E-R. What class are you doing?

  M: Football.

  W: Oh, football class. That sounds interesting. Do you like it?

  M: It’s OK.

  W: Only OK?

  M: It’s a bit difficult for me.

  W: Oh dear! Why don’t you change to another class?

  M: Hm… I like the teacher…Mr. Green.

  W: Why do you 1ike him?

  M: Because he’s kind.

  W: Kind?

  M: Yes. He’s kind. And he says I just have to be more patient. Maybe you’ve seen him.

  W: Hm…I think I remember reading something about a Mr. Green…in…

  M: Oh, look at the time. I’d better go. My class starts at seven.

  W: Quick! You don’t want to be late. Lucky you!

  M: See you later maybe?

  W: Yeah. See you later. Peter.

   

   

上一篇:

下一篇:没有了

相关阅读

Copyright ©2013-2015 江浙沪招生考试网 All Rights Reserved.
地址: 苏州市姑苏区阊胥路483号(工投创业园)  电话:0512-85551931 邮编: 214000 苏ICP备15050684号-2
邮箱: [email protected] 技术支持: 苏州迈峰教育科技 黔ICP备15012612号